tirsdag 29. mars 2011

O interior!

Helga som passerte var mi nest siste helg her i Brasil, og den fikk jeg tilbringe sammen med min brasilianske vertsfamilie og to andre familier i Brasils innland. Familieturen virket sammensveisende allerede fra første stund - mens vi satt i bilen, presenterte vertsmora mi ideen om at familien skulle framføre en sang for de andre familiene,  og dette i et litt høyere toneleie enn vanlig. Jentene var klare på at det ikke spilte noen rolle hvilket toneleie sangen var i - de kom til å synge samme tone uansett, ettersom det er noe de ikke evner å velge selv, forklarte de. Slik kom det til ett punkt der det passet seg å øve litt på sangen, og jeg, som ikke kunne sangen, kunne sitte ved siden av og nyte det koselige, nærmest rørende, øyeblikket!

Her er litt av teksten til refrenget:

Uma família sem qualquer falsidade
Vivendo em verdade
Expressando a glória do Senhor

Uma família vivendo o compromisso
Do grande amor de Cristo
Eu preciso de ti, querido irmão
Precioso és para mim, querido irmão

Link til sangen:
http://www.youtube.com/watch?v=HH-JdXGHlcg

Vi kjørte på en oransje grusvei midt inni den flotte brasilianske skogen i lang tid, forsinket av hester midt i veien, for å komme til vårt mål: et minihotell på toppen av fjellet, bygd midt inni storslagen natur, og fullstendig fritt for naboer. På "hotellet" var vi de eneste gjestene, og eierne sørget for å bli godt kjent med oss og hjelpe oss å bli kjent med området. De tok oss med på flere turer til skogs, stappet så mange som mulig av oss inn i hotellets eget kjøretøy for å vise oss området, og var også til hjelp for dem som ønsket å ro, fiske eller ri.

Nå kommer mange bilder.

Familiene på utflukt

Vårt lille hotell

Familiene

Jentene!

Ut på kjøretur med hotellets bil!

På biltur

Kjøretøy var dessverre ikke i stand til å kjøre gjennom gjørma. Dette resulterte i at vi måtte gå de 6 kilometrene til fots hjem igjen, og passere to store kuflokker, samt noe som jentene trodde var en krokodille, mens som viste seg å bare være en stokk.

På tur i regnskogen - de to fremste bevæpnet med kniv

For dem som ikke likte stien, var bekken et brukbart alternativ

Etter hvert måtte alle ta seg et fotbad

Og slik gikk det til at vi nådde målet

Disse valgte å bade

Mine vertsforeldre

Disse valgte også å bade

Bak oss går det rett ned

Her sitter vi på kanten av den fossen som er i bakgrunnen på bildet ovenfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar